top of page

"να τα πούμε;" | τα μεταπαραστασιακά


"Shall We Sing?" | pic by Maria Samartzi

Χθες ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του "Να Τα Πούμε;", το οποίο έλαβε χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων Και Τεχνών.


Το Ελληνικό Σχέδιο κάλεσε τους συνθέτες Φένια Χρήστου, Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, Άγγελο Αγγέλου, Γιώργο Χατζηπιερή και Νεφέλη Λιούτα να γράψουν καινούρια κάλαντα για τα παιδιά του 2017 (και ελπίζουμε όχι μόνο του 2017)!


Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, ερμηνευτών και χορευτών, την αφήγηση του Μανώλη Μαυροματάκη, τη σκηνοθεσία του Ηλία Καρελλά, τις φωνές των μελών της χορωδίας του ΕΜΠ αλλά και της Παιδικής & Νεανικής Ορχήστρας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, ήταν μια από τις αγαπημένες μου συμμετοχές σε παραστάσεις του Ελληνικού Σχεδίου και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν οι φετινές γιορτές!

Η ίδια έγραψα στίχους και μουσική, καθώς και ενορχήστρωσα και ερμήνευσα "Τα Κάλαντα Των Λιχουδιών", "Τα Κάλαντα Των Περασμένων Αγιοβασίληδων" και "Τα Κάλαντα Των Καλικαντζάρων".


Ραλλού, Μαρία, Τάσο, Κώστα, Δημήτρη, σας ευχαριστούμε πολύ πολύ για την ιδέα, την υλοποίηση, την εμπιστοσύνη και το σταθερό αγκάλιασμα της δουλειάς μας! Είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο συνθέτη να νιώθει ότι το έργο του έχει αντίκρυσμα σε συνεργάτες που εμπνέονται από αυτό και με τη σειρά τους εμπνέουν τον ίδιο διπλάσια για ακόμα περισσότερες, ακόμα ωραιότερες, ακόμα πληρέστερες δημιουργίες. Μουσικοί και υπόλοιποι συντελεστές, ευχαριστούμε πολύ πολύ για την απόδοση της δουλειάς μας και την αλληλεπίδραση μαζί της! Ειδικές ευχαριστίες και σε όλους τους τεχνικούς πάνω και κάτω από τη σκηνή που σάρωναν κρυφά και φανερά σε πρόβες και παραστάσεις κάθε ίντσα της για να πάνε όλα όπως τα φανταστήκαμε και ακόμα ωραιότερα! Τέλος, μικροί και μεγάλοι μας ακροατές, ευχαριστούμε πολύ πολύ για την προσέλευση, την ανταπόκριση και τα φωτεινά σας πρόσωπα μέσα στο σκοτάδι της αίθουσας. Και όπως κάθε χρόνο, συνθέτες και ερμηνευτές που παρέα τριγυρίζουμε και μουρμουρίζουμε σε πρόβες, καμαρίνια και παρασκήνια, είστε για μια ακόμη φορά ένα τσικ περισσότερο μέσα στην καρδιά μου.


"Να 'χετε υγεία / να 'χετε ευτυχία / να 'χετε τη λάμψη απ' τα καινούρια σας παιχνίδια / να 'ν' οι μέρες χρυσαφιές σαν στολισμένες δεντροκορφές".


Και του χρόνου!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black Bandcamp Icon
  • Black Spotify Icon
  • Black Blogger Icon
bottom of page